A magyarországi hírportálnál rengeteg hibát vét a mesterséges intelligencia alapon működő robotszerkesztő. A Media1 minap összeállítást készített a legabszurdabb hibákból.

A robotszerkesztő többek között egy hírbe mosta össze a szívinfarktus következtében 24 évesen elhunyt Lakatos Ticián temetését a Ferrari modellváltásával, méghozzá úgy, hogy a hírben váratlanul vált a „szerző” egyik témáról a másikra. Emellett Boros Lajos halálhírét eddig kilencszer tette közzé a Facebookon a Frisshírek. Ehhez hasonlóan a MOL pénzügyi eredményeiről szóló hírt is legalább ennyiszer közölték a közösségi oldalukon.

A Frisshirek.hu AI-alapú működésének gyöngyszeme mégis az „Attila Pataky és az ufók: Tények vagy fikció?” című írás is, aminek már a címe sem egészen stimmel, hiszen valójában Pataky Attiláról van szó. A cikk utolsó bekezdésében ráadásul egy váratlan csavarral már nem Pataky Attiláról és ufókról esik szó, hanem Curtis és Barnai Judit szerelmi kapcsolatáról. Az AI főszerkesztő úgy ítélte meg, hogy a sztárok szerelmi kapcsolata passzol Pataky Attila (alias Attila Pataky) az ufókhoz fűződő viszonyához, így beleszőtte a szövegbe azt is.