Egy olasz bíróság 5000 eurós kártérítésre kötelezett egy újságírót, aki a közösségi médiában Giorgia Meloni miniszterelnök magasságán élcelődött – írja a The Guardian. A bíróság szerint Giulia Cortese bejegyzései kimerítették a body shaming, azaz testszégyenítés fogalmát. Corteset emellett 1200 eurós felfüggesztett pénzbüntetés kifizetésére ítélték mert az akkoriban még Twitternek nevezett X felületére egy olyan hamisított fotót közölt, amelyen Meloni látható Benito Mussolinivel.

Az olasz újságíró aznap még két bejegyzést közzétett: az az egyikben azt írta, hogy Meloni reakciója bizonyítja, hogy ő csak egy „kis ember”, a másikban pedig azt, hogy nem ijed meg Melonitól,, mivel csak 120 centis és ezért nem is látja a miniszterelnököt.

A bíróság a Mussolinivel kapcsolatos bejegyzés miatt felmentette Cortese-t a bíróság felmentette a Mussolinival kapcsolatos bejegyzés miatt, azonban a másik két poszt esetében úgy találta, hogy azok testszégyenítésre alkalmasak. A Guardian írásában hozzáteszi, hogy Meloni egyébként 163 centi magas.

Cortese az ítélettel kapcsolatban a brit lapnak azt nyilatkozta, hogy felháborítónak tartja, amiért egy vicc miatt megbüntetik és úgy érzi, már nem írhat szabadon az olasz kormányról. Egyelőre még nem döntötte el, hogy fellebbezik-e az ítélet ellen.