Mint ahogyan a Sajtószabadság Alapítvány zászlóshajója a Szabad Magyar Szó beszámolt arról, hogy a Palics Park Vendéglátóipari Vállalat illetékesei „felsőbb körökből érkező utasításra” ( értsd ez alatt a szabadkai önkormányzat vezetőit) lemondták Zoran Kesić népszerű belgrádi humorista és televíziós műsorvezető előre beharangozott fellépését a palicsi Nyári Színpadon.

Zoran Kesić a Nova S- televízióban adott nyilatkozatában, miután elnézést kért a belépőjegyeket már megvásárló közönségtől, a fellépésének a lemondását pedig a szólás szabadság elfojtása klasszikus példájának nevezte, ugyanakkor elmondta azt is, hogy hétfőn értesítették, hogy a fellépését a palicsi Nyári Színpad felújítása miatt kénytelenek lemondani. A Palics Park vállalatból egy nem formális beszélgetés során arról tájékoztatták a Nova S műsorvezetőjét, hogy a színpadon műszaki gondok keletkeztek, amit a lehető legrövidebb idő alatt igyekeznek elhárítani. Szombaton és vasárnap ugyanis Palics volt a Gyöngyösbokréta és a Durindó magyar népzenei fesztivál házigazdája, amelyen közel 2000 résztvevő lépett fel 34 tánccal és 122 énekes előadással, s ezért valószínű, hogy a terület nagymértékű használata miatt lehetséges, hogy műszaki gondok keletkeztek, de ezt nem tudják megerősíteni.

A belgrád Danas munkatársai ma ellátogattak Palicsra és kivéve a Nyári Színpadot, mindenfelé találkoztak munkásokkal. A színpad kapuja rendesen be volt zárva, és miközben az újságírók kívülről körbejárták a létesítményt, nem bírtak belátni, hogy megnézzék, zajlanak-e valamilyen munkálatok a belső területen. A színpad közelében a belgrádi napilap munkatársai mindössze néhány padokat festő munkással találkozott, ahogyan munkálatok folytak a Vígadónál, illetve a Női Strand közelében épülő nyilvános illemhely építkezésén is.

Kesić fellépésének a lemondását reagált a Szabadkai Polgári Mozgalom is, amely szerint a műsorvezető fellépésének a lemondásával a palicsi Nyári Színpadon lemeztelenített diktatúra zajlik. Rajtuk kívül az Okret – Preokret Mozgalom Szabadkai bizottsága is elítélte, aki szerint a szólásszabadság elfojtásának klasszikus példája mellett a történtek óriási szégyen Szabadka számára, és most Szerbia ismét azt láthatja, hogy milyen helyzetben is van a demokrácia és a szólásszabadság helyzete Szabadkán.