–Ez egy nukleáris háború lesz!” – emelte ki a megszólaló – „Drága lengyelek, 30 másodperc alatt semmi nem marad majd a ti Varsótokból! – hangzott el minap az ultraputyinista Vlagyimir Szolovjov talkshowjában, amikor is egy vendég magából kikelve arról prédikált, hogy meg kell üzenni Európának: ha a NATO békefenntartókat merne küldeni Ukrajnába, akkor jön a nukleáris csapás.

Az orosz állami tévé vendége szerint egyébként jogos lenne létrehozni akár egy szárazföldi korridort is Kalinyigrád és Oroszország többi része között. Igaz, a Balti-tengeri kikötővárost Lengyelország és Litvánia öleli körül – így ha Belaruszon keresztül még közel is jutnának egy ilyen korridorhoz az orosz csapatok, be kellene hatolniuk a NATO területére ahhoz, hogy valóban el tudják érni az egykoron Königsbergnek nevezett várost.

Ez nem is lenne probléma a vendég szerint, hiszen Lengyelország és Litvánia „nincsenek tisztában azzal, hogy velük még könnyebben el tudnánk bánni, mint ami most történik Ukrajnában”, és a két ország egyébként is „túl merészen viselkedik”.

Míg az orosz vezetéssel szemben kritikus médiumokat, külföldi portálokat sorra büntetik, kapcsolják le és blokkolják Oroszország-szerte, ha le merészelik írni a „háború” szót a hivatalosan speciális katonai műveletnek nevezett ukrajnai invázióval kapcsolatban, addig az állami médiában dübörög a háborús propaganda, írja a Sky News.