A Fővárosi Törvényszék szerint az NMHH Médiatanácsa minden tekintetben teljesen jogszerűen, a médiatörvény és a pályázati felhívás szövege alapján járva döntött úgy, hogy kizárja a Klubrádió Zrt.-t a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázatból – irja a Média1.hu hírportál.

A bíróság ítélete szerint súlyos önellentmondásokat tartalmazott a Klubrádió Zrt. által benyújtott rádiós pályázati ajánlat, ráadásul a cég pénzügyi helyzetével kapcsolatos jogsértő állapotra a médiavállalat könyvvizsgálója is figyelmeztette előzőleg a rádió vezetését, mégsem gondoskodott a törvényes állapot helyreállításáról, ezért a médiahatóság teljesen jogszerűen zárta ki a rádiót a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázatból. A tárgyaláson a Klubrádiót a perköltség viselésére kötelezték. A felperes a Kúriához fordulhat jogorvoslatért, amit várható, hogy meg is fog tenni, de ezt egyelőre nem tudjuk hivatalosan, mivel Arató András, a Klubrádió Zrt. többségi tulajdonosa a bírósági ítélet kihirdetése során, annak befejezése előtt váratlanul elhagyta a tárgyalótermet, majd később a folyosón a Media1 érdeklődésére közölte, csak saját munkatársainak hajlandó nyilatkozni az ítéletről.

Klubrádió (Forrás : Radiosite.hu)

Emlékeztetőül a Klubrádió arra hivatkozva fordult bírósághoz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának határozatát támadva, hogy szerinte jogsértően zárta ki a grémium a médiaszolgáltatót a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázatból arra hivatkozva, hogy ellentmondások vannak a pályázatának műsortervi részében, továbbá a cég gazdálkodása alapján saját tőkéje nem felel meg a törvényes feltételeknek. A Klubrádió szerint működése törvényes, és ezek az ellentmondások nem indokolnák frekvenciapályázatának elutasítását, a hatóságnak felvilágosításkéréssel kellett volna megtudakolnia, hogyan kell értelmezni a pályázatát.