A műsornak a Spirit FM-en való megszűnését Puzsér Róbert magyarországi publicista és kritikus az Önkényes Mérvadó egyik műsorvezetője jelentette be a Facebook oldalán.

„Az ATV-Spirit FM cégcsoport úgy döntött, nem sugározza többé az Önkényes Mérvadó adásait. Különös élmény volt négy éven át ennyire szabadon gyártani oda politikai tárgyú rádióműsort, de kár tagadni, hogy ennek a rendszerhibának az elhárításával valami helyreállt az univerzumban.” – írta Puzsér a bejegyzésében.

Az ATV illetékesei az Index.hu felkérésére a következőképpen válaszoltak a műsor megszüntetése kapcsán: „Az Önkényes Mérvadó produkció és annak alkotói sokban hozzájárultak ahhoz, hogy a Spirit FM egy erős és sikeres rádióvá váljon. Köszönjük az eddigi együttműködést és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban is a saját YouTube- csatornájukon!”

Puzsér a magyarországi hírportálnak nyilatkozva mindössze annyit árult el az Önkényes mérvadó sorsáról, hogy a műsornak a Spirit FM-nél vége van és áttekintik a lehetőségeiket, addig sem a YouTube-on, sem máshol nem folytatódik a műsor. A jövőbeni tervei kapcsán pedig elújságolta, hogy januártól az Inga Kávéház Szélsőközép című YouTube-csatornájára fog tartalmat gyártani.