Az Európai Újságírók Szövetségének (EFJ) az X-en közzétett bejegyzése szerint ismét megfenyegették az N1 szerbiai független hírtelevízió munkatársait.

„Ennek véget kell vetni, az elkövetőket pedig felelősségre kell vonni – közölte az EFJ.

A Szerbiai Újságírók Független Egyesülete (NUNS) úgyszintén elítélte az N1 szembeni legújabb fenyegetéseket, amiket be is jelentett a Legfelsőbb Ügyészség csúcstechnológiás bűnözéssel foglalkozó osztályának.

Az N1 újságíróit minap,  az X közösségi oldalon keresztül fenyegették meg egy, az Amerika Hangja fiókjában közzétett bejegyzés alatt. Az Amerika Hangja ugyanis közzé tette a nemzetközi újságírószervezetek figyelmeztetését, miszerint vadászat kezdődött az újságírók ellen és fizikai támadások is lehetségesek ellenük. A bejegyzés alá az X egyik szerb felhasználója, bizonyos glisha_m megjegyezte, hogy „a vadászidény elkezdődött, csak találjunk már támogatókat az N1 felgyújtására. Elkezdődött, és mondjatok fel, még lehet, hogy létezik jövő a számotokra”.

Igor Božić az N1 műsorigazgatója a NUNS-nak azt nyilatkozta, hogy a fenyegetések kapcsolatban állnak azzal a videófelvétellel, amit az országos frekvenciájú televíziós csatornák műsorában és kormánypárti bulvárlapok internetes oldalain is bemutattak.