A 24.hu írása szerint A Tisza Párt alelnöke a médiaelitet is leváltaná. Magyar a Fb-n kedden reggel közzétett bejegyzése szerint a média jelentős része az orbáni hatalomgyár része. Úgy véli, a rogáni propaganda szerepe eddig is nyilvánvaló volt, sok pénzzel és a legképtelenebb hazugságok ismétlésével elhitetni a fehérről, hogy fekete, elhallgatni és lejáratni mindenkit, aki kibeszél az Orbán-Gyurcsány kánonból. Szerinte ugyanakkor az elmúlt hetekben világossá vált, hogy az úgynevezett független sajtó jelentős része is a hatalomgyár és a status quo fenntartásában érdekelt, a „rogáni” és a „gyurcsányi média” idézi egymást, és szerinte beállt a sorba sok, magát függetlenként pozicionáló sajtótermék is.

Magyar, aki korábban még pereket helyezett kilátásba különféle médiumokkal szemben, ezúttal úgy fogalmazott: a jogszabályi környezet miatt felesleges pereskedni, helyreigazítást kérni, majd pedig egyfajta következtetésként megjegyezte, hogy a a valódi változáshoz a korrupt hatalmi elit mellett le kell váltani a médiaelitet is. Azt mondta, meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy az üzeneteiket közvetlenül minél több emberhez eljuttathassák, tehát lényegében a hagyományos médiumokat ki kell kerülni. Magyar Péter elismerte, hogy a média a negyedik hatalmi ág, de megkérdőjelezte, hogy ezt a funkcióját tényleg betölti-e, majd pedig Deák Ferencet idézve megjegyezte: „Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.”

A Tisza Párt alelnöke hozzáfűzte, hogy a bejegyzése nem a valódi újságírók ellen íródott, majd hozzátette, hogy akinek nem inge, nem veszi magára.