A londoni Evening Standard bejelentette, hogy megszünteti a napilapját, és helyette egy hetilapot indít, ezzel véget vetve a fővárosban közel 200 éve megjelenő újságnak – írja a The Guardian.

A brit napilap szerint újság szerint a londoni metróban bevezetett wifi, az otthonról történő munkavégzés terjedése miatti ingázók hiánya és a fogyasztói szokások változása a lapot súlyosan érintette. Az ES az elmúlt hat évben 84,5 millió fontot veszített a könyvelése szerint, és a résztulajdonos Jevgenyij Lebegyev finanszírozására szorul. További részvényesei között van egy, a szaúdi kormánnyal szoros kapcsolatban álló bank is. Iparági források szerint Lebegyev az elmúlt években az cég eladását fontolgatta, de nem találtak rá vevőt.

A napilapot eddig kiadó vállalat azt tervezi, hogy még ebben az évben egy új hetilapot indít, és megvizsgálja az ES Magazine csökkentett gyakoriságú megtartásának lehetőségeit”, a hangsúlyt pedig a weboldal látogatóinak növelésére helyezi át.

Az Evening Standard bezárása azt jelenti, hogy a londoniaknak évszázadok óta először nem lesz közérdekű nyomtatott napilapjuk.