Egy razzia során gumilövedékkel lőttek fejbe egy hírfotóst az izraeli Ramallahban, Ciszjordánia palesztin közigazgatási központjában. Az Izraeli Védelmi Erők autókonvojban érkeztek a városba, hogy egy terrorizmussal gyanúsított férfi otthonát rombolják le, ebből született az ellenállás, amelynek során a 22 éves Moamen Sumreen súlyosan megsebesült a fején, és jelenleg is kórházban fekszik – írja a The Guardian.

Sumreen úgyszintén újságírással foglalkozó nagybátyja az AFP-nek nyilatkozva elmondta, hogy, mindketten egy riporterekből és fotósokból álló csoport tagjai voltak, akik egy közeli épület tetejéről figyelték az eseményeket, megsérült újságíró felsőjén pedig egyértelműen látható volt a „press” felirat.

Az izraeli erők egy másik fotóst, Rabih Al-Munirt is megsebesítettek a hasát eltaláló gumibevonatú fémgolyókkal.

A palesztin egészségügyi tisztviselők közleménye szerint összesen legalább hat ember került kórházba az éjszaka folyamán, három ember lőtt sebekkel, ezeket akkor szerezték, amikor többszázan gyűltek össze a hadsereg lépése elleni tüntetésként. Az izraeli kormány egyébként engedélyezi a terroristák házának lerombolását, ugyanis az álláspontjuk szerint ennek is elrettentő ereje van