A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa kedden döntött a Budapest FM 90,3 MHz közösségi rádiós frekvenciapályázat végeredményéről és a Tilos Rádió számára kedvező döntés született, így az FM-frekvencia nélkül maradt rádió hamarosan visszatérhet a megszokott helyére.

A Budapest FM 90,3 MHz frekvenciára egyedül a Tilos Rádiót működtető alapítvány, azonban ilyen egyrésztvevős frekvenciapályázatok esetben is meg kell vizsgálni, hogy a pályázat megfelel-e a formai és tartalmi előírásoknak. Ezt követően hiánypótlásra is szükség volt, néhány szót ugyanis nem tudott értelmezni a hatóság. A hiánypótlást ezután elfogadta a grémium.

A Tilos Rádió elnémítása miatt számos nemzetközi szervezet is tiltakozott, azt aránytalan lépésnek nevezték. Az egykoron kalózrádióként indult rádió ezúttal a polgári engedetlenség helyett hajlandó volt lekapcsolni az FM-adását, de az interneten a frekvenciavesztés után is tovább folytatta a műsorai készítését.

A Tilos Rádiót eddig vezető Csabai Gábor Papó ügyvezető nemrég azt jelezte, hogy visszavonul, ezt követően jelentették be, hogy a feladatait a rádiónál eddig is tevékenykedő Orbán Gábor veszi át.