A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közbeszerzési eljárásban keres szolgáltatót a tevékenysége során felmerülő közönségszervezéshez – vette észre az Átlátszó.

A keretszerződés összege nettó 30 millió forint, amely 70 százalékának lehívására vállal kötelezettséget az MTVA.

Az oknyomozó portál szerint az összeget és a mennyiséget az elmúlt egy év tapasztalatai alapján becsülte meg a közmédia, és 12 hónapra kötnék a szerződést, eseti megrendelésekkel a megadott egységdíjakkal számolva.

Az ekr.gov.hu oldalon megjelent felhívás szövege szerint a szolgáltatást jellemzően a Budapest, Kunigunda útja 64. szám alatti székhelyén lévő stúdiókban vennék igénybe, de esetenként külső helyszínek is előfordulhatnak.

„A közönség feladata az MTVA gyártásában készülő műsorokban való úgynevezett »tapsoló« feladatok ellátása lesz”

– idézte a leírást az Átlátszó, hozzátéve, hogy a közönség tervezett igénybevétele napi maximum 12 óra, a tervezett maximum létszám 200 fő/nap lenne. Amennyiben ennél többre lenne szükség, az MTVA-nak előre jeleznie kell ezt a szolgáltatónak.

„egyes esetekben elvárja, hogy a közönség tagjai az általa biztosított ruházatban, általa biztosított eszközöket használva legyenek jelen a helyszínen. Ebben az esetben a ruházatot Ajánlatkérő, Megrendelő biztosítja és ezen elvárását az adott igény megküldésekor jelzi.”

A magyar közmédia az idei évben valamivel több mint 130 milliárd forintból gazdálkodhat.