Az Alapítvány azzal vádolja a Pink Televíziót, hogy azonkívül, hogy kitudja hányadszor sértette meg az elektronikus médiumokról szóló törvényt, illetve a médiaszolgáltatások területén az emberi jogok védelmét előíró Szabályzatot, lehetővé tette és nyilvánosan közvetítette egy bűncselekmény elkövetését.

A ma megjelentetett közleményük szerint az országos televíziók valóságműsoraiban az erőszaknak nyílt népszerűsítése a nyilvánosságot mérgező napi tartalom elengedhetetlen részéve vált, amivel a közvagyont a nőkkel szemben erőszak normalizálásának az eszközévé tette, az alvó szerbiai Elektronikus Médiát Szabályozó Testület (REM) pedig semmitevésével együttműködik ebben.

Az Alapítvány illetékesei szerint a REM hiába is figyelmezetti a Pinket, az ezúttal sem veszi le műsorairól az erőszakot és az agresszivitást.

Ezért A REM-nek ezúttal a televíziós adó általános viselkedését figyelembe véve komolyabb intézkedéseket kellene foganatosítania és végső ideje, hogy a médiaszabályozó testület szabályozza a valóságműsorok közvetítését, s biztosítsa az emberi jogokat, a kiskorúak jogait és az ilyen műsorok résztvevőinek a méltóságát is.