A párizsi székhelyű nemzetközi újságírószervezet felszólította a Szerb Belügyminisztérium dolgozóit,hogy kapják el a Danas napilap szerkesztőségéhez intézett fenyegető üzenetek szerzőit és, hogy védjék meg a napilap újságíróit. Az Ügyészség eljárást indított a pravoszláv húsvét nagypéntekén beérkezett, a napilap munkatársait halállal megfenyegető üzenetek áradata kapcsán.

A csúcstechnológiás bűnözéssel foglalkozó különleges ügyészségen a minap kihallgatták a Danas képviselőjét és a napilapnak nyilatkozva az ügyészségen elmondták, hogy az eljárás folyamatban van és már dolgoznak a közösségi hálókon keresztül elkövetett közbiztonság megsértésével gyanúsítottak személyazonosságának a megállapításán.

A kérdéses Gandhi idézetet (Igazság, nem pedig az Isten) az indiai államférfi, spirituális vezető és gondolkodó könyvéből vették át és a napilap Legyél ma okos rovatának a vezetője, Zlatko Paković szerint egyfajta gondolkodásra történő felhívásként jelentette meg.

Dragoljub Draža Petrović, a Danas fő- és felelős szerkesztője szerint napilap nem szándékozott senkit sem kiprovokálni, hanem az esetet a napilappal való leszámolásra használták fel, mivel a Danasra egyes szélsőséges körökben hazaárulóként tekintenek.