A Marosvásárhelyi Rádió újságíróját amiatt érik életveszélyes fenyegetések, hogy elsőként beszámolt a Maros megyei Jedd mellett talált választási visszaélésekre utaló ellenzéki szavazatokat tartalmazó, megsemmisített szavazólapokról.

Parászka a Facebookon számolt be szombaton az őt ért több halálos fenyegetésről, a bejegyzésre elsőként az Azonnali.hu bukkant. Parászka megemlítette, hogy feljelentést tesz és rendőri védelmet is kér a marosvásárhelyi kapitányságtól.

Az újságírónő megemlítette, hogy a szavazólapokat a punctul.ro újságírói találták meg a jeddi úton, ami nem lakott területen található, így nem is lehet az ő háza közelében. Ő egyébként a rendőrséget követően ért a helyszínre, ezért nem tudta közelebbről megvizsgálni a szavazólapokat.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a lakcímét nem szabad nyilvánosságra hozni, aki ezt megteszi, az ellen megteszi a szükséges lépéseket.

A múlt héten a Sajtószabadság Alapítvány is beszámolt arról, hogy az erdélyi újságírónő pert nyert első fokon a Székelyudvarhelyi Bíróságon, ahol 1.000 euróra büntették az újságírónő megverését nyilvánosan szorgalmazó Szőke Lászlót, a számos sajtóorgánumot magába foglaló és magyar közpénzből megvalósult Médiatér Egyesület fejlesztési igazgatóját, amiért nagy nyilvánosság előtt, a Facebookon arról írt 2021-ben, hogy Parászka megérdemelné, hogy agyonverjék. Szőke azért kívánta a médiamunkás megveretését, mert Parászka bírálta az Orbán-kormány szerinte nem megfelelő COVID-stratégiáját.