A koronavírus elleni védőoltást elutasítók egy több száz fős csoportja Berlinben szombaton illegális tüntetést rendezett, amely során a tüntetők a tiltakozásról tudósító újságírókra is rátámadtak.

Az MTI beszámolója szerint Friedrichshainban, a német főváros egyik központi negyedében, a rendőrség adatai szerint nagyjából ötszázan gyűltek össze a nem engedélyezett tüntetésen. A hatóság több embert őrizetbe vett a járványügyi előírások megsértése és a rendőrökkel szembeni ellenállás miatt.

A tüntetők a felvételek szerint több újságírót is megtámadtak. Egyiküktől – aki mobiltelefonjával filmezte az illegális demonstrációt – elvették készülékét, amelyet dulakodás után sikerült visszaszereznie.

A feltételezett elkövetőnek rablási kísérlet miatt kell felelnie.

A Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a szombat délutánra eredetileg „Nemet mondunk az oltási kényszerre” címmel szerveztek tüntetést, amelyet azonban a fertőzésvédelmi szabályok várható megsértése miatt nem engedélyeztek, a szervezők az interneten keresztül mégis mozgósították a támogatóikat.