Radomir Markovićot az egykori Szerb Állambiztonsági Szolgálat (RDB) vezetőjét és Milan Radonjićot, az RDB belgrádi központjának a vezetőjét fejenként 30-, Ratko Romićot az RDB egyik főfelügyelőjét és Miroslav Kurakot fejenként 20 éves börtönbüntetésre ítélte Belgrádi Felsőfokú Bíróság szervezett bűnözéssel foglalkozó különleges osztályának a Bírói tanácsa. Velük szemben ugyanilyen ítélet hangzott el az előző, elsőfokú eljárás során is 2019. április 5-én.

A Bírói tanács 2: 1-es többségi szavazattal hozta meg ítéletét. A vádlottak közül az ítélet elhangzásának a pillanatában egyedül Radonjić és Romić volt jelen, Radomir Marković ugyanis nem kívánt részt venni ezen.

Snežana Jovanović, a Bíróság tanácsának az elnöke az ítélet elhangzása során elmondta, hogy a vádlottak bűnösek, mert egy ismeretlen személy megbízásából, tudatosan és előre megfontoltan, egy előre megbeszélt terv alapján az újságíró hazai és külföldi nyilvános szereplései és Slobodan Milošević hatalmának a megőrzése céljából kioltották Slavko Ćuruvija, szerb újságíró életét.

Az ítélet nem jogerős.