A Nova.rs értesülései szerint a REM azzal az indokkal indította eljárását, mert Dragoslav Bokan szélsőséges, szerb soviniszta rendező a megnevezett televízióban történő vendégszereplése során nemzeti alapon sértegette Marinka Tepićet a Szabadság és Igazságosság Pártjának alelnökét. A REM felügyeleti szolgálatának a jelentése szerint bármelyik személy politikai tevékenységének egy bizonyos nemzeti, vagy pedig etnikai csoporthoz való hovatartozáshoz történő összekötése diszkriminációnak tekinthető.

–Marinka Tepić szembeni negatív véleményét Bokan, a politikusnak egy nemzeti kisebbséghez való tartozásával hozta kontextusba, és ilyen alapon a szerb nemzet ellenségének nevezve szólította fel az államot, hogy építse ki a védekezés gépezetét. Mindez, ahogyan elő lett adva, a román kisebbséggel szembeni nemzeti konfrontálására való buzdítást képvisel – áll a REM jelentésében, ami szerint a Dragoslav Bokan problematikus kijelentését egy televíziós műsorban közölték le, a műsorvezető pedig nem reagált megfelelően a rendező által elmondottakra.

Bokan kijelentése kapcsán a CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost) nemkormányzati szervezet is feljelentést tett a Elektronikusmédia-szabályozó Testületnél.

Dragoslav Bokan szerb rendező, író, rovatvezető és publicista szélsőségesként és sovinisztaként aktívan részt vett a Horvátországgal szembeni háborúban. 1992-ben Bokan megalapította a „Fehér sasok” nevű szerb félkatonai csoportot, mely Horvátországban, valamint Bosznia és Hercegovinában is számos háborús bűncselekményt követett el. Bokan a Belgrádban megjelenő „Rusija danas” folyóirat igazgatója. Szerepelt a Jugoszlávia halála című BBC sorozatban. Írt a „Pogledi” magazinnak, valamint a „Nova ideja” magazin főszerkesztője volt. Dragoslav Bokant tetteiért soha nem vonták felelősségre. A háború után a mai napig is szabadon él, sőt aktívan vesz részt a szerb közéletben.