A vajdasági kutató-elemző központ, vagyis a VOICE a minap arról tájékoztatta a nyílvánosságot, hogy nagybecskereki újságírónőjük, Ivana Gordić munkáját fenyegetik az őt folyamatosan érő fenyegetések. A VOICE a szerbiai médiumok közül elsőként jelentetett meg írást a kínai Linglong gumiabroncsgyár építkezésén dolgozó munkások sanyarú életkörülményeikről, s azóta az újságírónőt számos nehézséggel és fenyegetéssel kénytelen szembesülni a munkája során.

A VOICE szerint ismeretlen férfiak igyekeznek mindenféle módon ellehetetleníteni a tudósítói munkáját: mobiltelefonnal való felvételezéssel, lefényképezésével, illetve azoknak az újságírói csapatok útjának, személygépkocsival való elállásával, amelyekben a VOICE újságírónője is tartózodik.

–Ami még rosszabb, hogy egyes polgári aktivisták és ellenzékiek is azt üzengetik neki, hogy az újságírónőnek +csak forró olaj, kátrány és toll a jussa”, a közösségi oldalak csoportjaiban és fórumaiban pedig zavartalanul terjesztik a sovinizmust és a rasszizmust. A VOICE szerkesztősége és a kiadója a Vajdasági Újságírók Független Egyesülete(NDVN) megvédi az újságírónőnket, de amennyiben a fenyegetések folytatódnak, az illetékes szervektől követelni fpgjuk, hogy mindazokat a személyeket büntessék meg, akik fenyegetik Ivana Gordićot, s erről értesítsük a releváns nemzetközi szervezeteket is– áll a VOICE közleményében.