Bár ezúttal is voltak üres székek a sajtótájékoztatón, mégis azzal magyarázta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, azért nem engedi be a polgári hetilap munkatársait, mert nincs hely.

Gulyás Gergely a Magyar Hang kérdéseit tolmácsoló RTL Klub újságíróját azzal oktatta ki, hogy a Magyar Hang újságírói azért nem lehetnek ott, mert akkor nagyobb teremben kéne tartani a Kormányinfót.

A riporter azonban a 168.hu beszámolója szerint ezután rámutatott arra, hogy ez valótlanság, hiszen a teremben jól láthatóan most is vannak üres székek. A miniszter csak annyit reagált erre:

„szívből kívánom mindenkinek a sajtószabadság olyan szintű eltiprását, mint ami itt megvalósul”.

A miniszter szerint a rendelkezésre álló két-két és fél óra az újságíróknak bőven elég, hogy feltegyék a kérdéseiket és válaszokat is kapnak rá, bár az nem világos, hogy a kizárt médiamunkások ezt hogyan tehették volna meg, ha az RTL Klub munkatársa nem szolidáris velük.

A Magyar Hang kitiltása nemrég a MÚOSZ által szervezett főszerkesztői beszélgetésén is szóba került; György Zsombor, a lap főszerkesztője szerint az utcán kell „kergetniük” Gulyást, ha kérdezni akarnak tőle.

Egyébként nem először hivatkozik a kormány vagy valamelyik kormányszerv valótlanul arra, hogy azért zárnak ki újságírókat sajtóeseményekről, mert nincs ebben hely. Korábban például a Karas Monika vezette Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is a terem befogadóképességére hivatkozva próbálta megakadályozni, hogy a Media1 kérdéséket tegyen fel a hatóság elnökének – végül lapunk csellel tudott bejutni, és fényképeket készíteni arról, hogy a teremben számos üres szék volt a sajtóeseményen, ahová elsők között próbált meg regisztrálni, ám akkor regisztrációját elutasították.