Oltásellenes tüntetők hétfő délután elfoglalták az ITV News és a Channel 4 News londoni székházát, ami a média ellen irányuló akciók sorozatának legújabb állomása – számolt be róla a The Guardian, valamint a Twitteren videó is megjelent a történtekről.

Jon Snow-t, a Channel 4 híradósát az épület egyik oldalsó bejáratához üldözték az összeesküvés-elméletek hívei, akik kiabáltak vele.

A több száz tüntető tudományosan megalapozatlan állításokat kiabált a COVID-19 vakcinaprogramról és a médiát vádolta az oltások népszerűsítéséért.

Miután a demonstrálók a King’s Cross pályaudvarról az ITN (Independent Television News) székházához vonultak, a tiltakozókat két egyenruhás rendőr fogadta, akik az épület forgóajtóit őrizték. Azonban a már az épületben tartózkodó támogatóik azonnal beengedték őket egy vészkijáraton keresztül.

A tüntetők ezután az épület recepcióján rekedtek, egy üvegfallal elválasztva az ITN újságíróitól, akik az irodájukban rekedtek, és mindkét csoport filmezte egymást. Végül rendőri erősítés érkezett, hogy kiürítsék az épületet.

A tüntetők később a Google londoni központi irodái felé vették az irányt, ahol ismét rendőrök fogadták őket.

Bár a brit lakosság többsége már megkapta a koronavírus elleni vakcinát, és az Egyesült Királyságban az egyik legmagasabb az oltások aránya a világon, az oltásellenes tüntetések állandósulása különös aggodalmat keltett a hírszolgáltatások vezetőiben.