A Telex.hu szerint az Erő és Elszántság 2017-ben az EU, a liberalizmus és a migráció ellen tüntetett, melyen Horváth Tamás tartotta a megafont a mozgalom akkori vezetőségi tagjainak. A 24.hu videós beszámolójának tanúsága szerint a vezetők egyebek mellett olyan rigmust is skandáltak, melyet Joseph Goebbels, Hitler propagandaminisztere is használt.

Horváth feltűnt a szervezet egy másik, 2017-es tüntetésén is; ezen a beszédek alatt a szervezet zászlóját tartotta a pulpitus közelében, de a Telex felhívja a figyelmet arra is, hogy a Betyársereg oldalán szerepel egy 2017-es közlemény is Horváth Tamás aláírással, melyet az Erő és Elszántság publikált egy bécsi támadás kapcsán.

A csecsenekből és afgánokból álló elkövetők egy szerb és egy bolgár állampolgárra támadtak rá, előbbi halálát okozva. A szervezet közleményének szerzője egyebek mellett azt írja, hogy „idegen rasszú hordákkal”egy szurkoló, egy hősies focidrukker szállt szembe.

A független hirportál megkereste Horváth Tamást, aki először nem erősitette meg, hogy tagja volt a szervezetnek, de a kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) égisze alá tartozó Magyar Nemzetnek adott interjújában bevallotta, hogy az Erő és Elszántság „közelében volt”

A Telex kérte Horváthot, fejtse ki bővebben az elmondottakat, de úgy válaszolt, lezártnak tekinti az ügyet a Magyar Nemzetnek adott interjújával.