A Kurir, belgrádi bulvárlapot kiadó Adria Media Group beperelte a Danas napilapot, a Raskrikavanje, Cenzolovka és Javni Servis hírportálokat és az újvidéki Interkulturális Dokumentáció (Centar za Interkulturulnu Dokumentaciju) civil szervezetet, 11 millió dinárt követelve tőlük a “tekintélye meg csorbításáért”.

A Kurir perirata szerint a megnevezett médiumok és a civil szervezet az irásaikkal –amelyekben azt állítják, hogy a bulvárlap gyakran jelentett meg hamis és manipulatív híreket, és szisztematikusan, a szerkesztési politikájának részeként gyűlöletbeszédet népszerűsiti – hamis és le nem ellenőrzött információkat közöltek a felperesről.

A perirat szerint ezzel ellentétben a Szerbiai Újságírókódex és az Üzleti Etikai Kódex elveivel nemanyagi jellegű kárt okoztak a Kurirnak, ami a felperes üzleti tekintélye lényeges és állandó jellegű csorbát szenvedett, aminek anyagi következményei is lettek, tekintettel arra, hogy a felperes üzletelése szoros kapcsolatban van az általa élvezett tekintéllyel. A Kurir ezért az alperesektől a nemanyagi jellegű kár megtéritéseként követeli, hogy szolidáris alapon fizessenek ki számára 11 millió dinárt.