Kedd este a N1 független tévécsatorna a Junaci doba zlog cimű sorozatának legújabb, A szerb anya című epizódjában Arkan özvegyének, Svetlana – Ceca Ražnatović sötét üzelmeiről és alvilági kapcsolatairól volt szó.

Mint ahogyan a Sajtószabadság Alapítvány korábban beszámolt róla, a mai napig rendkivül népszerű műnépzene énekesnő, a kilencvenes években Horvátország területén számos háborús bűntettet elkövető Szerb Nemzeti Gárda paramilitáris egység parancsnokának az özvegye jogi úton és fenyegetésekkel próbálta megakadályozni a film bemutatását. A JSP Produkció dokumentumfilmjében a nézők megismerhették az énekesnő bűnöző múltját.

A filmben megemlítettek kapcsolatát Arkannal is, illetve szó volt a cukrászból bűnözővé, majd pedig álkatonai egység parancsnokává avanzsálódott Arkanról, s az az ellene elkövetett gyilkoságról,  illetve arról is, hogy segítségével Cecából miképpen vált a régió egyik legnépszerűbb esztrád csillaga, de a műsorban az énekesnő bűnözői múltjáról is szó volt. A dokumentumfilm alapján a Nova S független hírportál írásban is bemutatta az énekesnő sötét oldalát.

2001- Lövöldözés a Stupica klubban

A dokumentumfilm legelsőként a Zimonyi klán és közötte kialakult feszült helyzetet emliti meg, akinek az élén Dušan Spasojević- Šiptar volt. Az énekesnő 18. születésnapja után ugyanis a belgrádi Bojan Stupica klubban lezajló incidens során lövöldözés tört ki, amiben Milorad Ulemek Legija, a Jugoszláv Különleges Egység (JSO) jelen pillanatban is börtönbüntetését töltő egykori parancsnoka is részt vett. Ezt követően Ulemek kilépett a belügyi szervekből, ahol is a fent megnevezett egység parancsnoka volt. A dokumentumfilmben elhangzottak szerint Legija okozta az énekesnő és a zimonyi bűnbanda közötti viszályt.

2002- Gyilkosság az énekesnő háza közelében

A belgrádi Ljutica Bogdan utcában lévő ház közelében 2002-ben két gyilkosság is történt, aminek az áldozatai Željko Škrba és Zoran Batočanin voltak. Állitólag Šiptar ezen a napon felhívta az énekesnőt, hogy nézze már meg, mi is történik a szomszédban. Egy másik változat szerint a gyilkosságok pillanatában az énekesnő házában Miloš és Aleksandar Simović tartózkodott.

2003- A Đinđić megölése és az énekesnő kapcsolata a Zoran Đinđić ellen elk0vetett merénylettel, illetve Ceca letartóztatása

Forrás: Insajder.net

Öt nappal az akkori szerb miniszterelnök ellen elkövetett merénylet után a rendőrség körbevette Ražnatovićék házát. Svetlana ekkor vallomást tett , a házban végrehajtott házkutatás során fegyvereket is találtak. A rendőrség labdarúgók eladása kapcsán elkövetett visszaéléseket állapitott meg. A dokumentumfilmben szereplő újságíró, Vuk Cvijić szerint az énekesnőt a Zimonyi klánnal történő együttműködése miatt vették őrizetbe, a nyomozást pedig Dragan Karleuša, Jelena Karleušа énekesnő édesapja vezette. A dokmentumfilmben megszólalók szerint az énekesnő antikvitások illegális kereskedelmével is foglalkozott, igy a rendőrség egy olyan ékszert is keresett otthonában, ami az Interpol keresési listáján is szerepelt.  A szóbeszéd szerint Reonir egyik festményét is megtalálták az énekesnő házában.

Úgyszintén egyesek szerint a Đinđić ellen elkövetett merénylet előtt Spasojević azt kérte az énekesnőtől, hogy biztosítson számára alibit. Az énekesnőt 2003 áprilisában a Szablya elnevezésű rendőrségi akció során letartóztatták. 121 napot töltött el őrizetben, ami idő alatt 10 napon keresztül éhségsztrájkot folytatott.

2004 – Az 1 millló „piszkos” euró

Zoran Vukojević, rendőrséggel együttműködő tanú azt állitotta, hogy Cecához mintegy 1 millió „piszkos” eurót vitt el.

2007 – Željko Mitrović elrablását javasolta

A Zimonyi klán elleni bírósági tárgyaláson kiderült, hogy az énekesnő Željko Mitrovićnek, a Pink TV tulajdonosának az elrablását javasolta. Ezek után Mitrović az énekesnő megjelenéseit letiltotta a tulajdonában lévő tévécsatornákon.

2010 – Elektromos lábbilincs és a pénzügyi vizsgálat leállítása

Amikor Svetlana Ražnatovićnak jóváhagyták az ausztrál vízumot, mindenki azt hitte, hohy soha nem tér vissza Szerbiába, mivel az Obilić Labdarúgó Klub 10 játékosának az eladásával vádolták meg. A vádirat közzététele után pénzügyi vizsgálatot is elrendeltek ellene. Időközben megegyezés született, hogy az énekesnő fizessen ki egy másfél millió eurós pénzösszeget, majd pedig egy évet házi őrizetben töltsön el, a lábán elektromos lábbilinccsel. Ezután a pénzügyi nyomozást is leállították.

A teljes műsort itt lehet megtekinteni.